T-Ehrlichia-Anaplasma-HW-Lyme-(5-test)

Ehrlichia – Anaplasma – HeartWorm – Lyme

Νόσος Lyme, Διροφιλαρίωση, Ερλιχίωση

         
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Το VetExpert Rapid CaniV-4 Ab Test είναι μια χρωματογραφική ανοσοβιολογική εξέταση για την ποιοτική ανίχνευση αντιγόνων Dirofilaria immitis και αντισωμάτων κατά των Ehrichia canis, Borrelia burgdorferi και Anaplasma phagocytophilum/Anaplasma platys του σκύλου σε πλήρες αίμα, ορό, ή πλάσμα. Το VetExpert Rapid CaniV-4 Ab Test έχει ένα γράμμα “Τ” και “C”, ως γραμμή δοκιμής (Test line) και γραμμή ελέγχου (Control line) στην επιφάνεια της συσκευής. Και οι δύο γραμμές στο παράθυρο αποτελέσματος δεν είναι ορατές, πριν από την εφαρμογή κάποιου δείγματος. Η γραμμή ελέγχου χρησιμοποιείται διαδικαστικά, και πρέπει πάντα να εμφανίζεται, εάν η διαδικασία εκτελείται σωστά και τα αντιδραστήρια λειτουργούν. Μια μωβ γραμμή δοκιμής θα είναι ορατή στο παράθυρο αποτελέσματος, αν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες αντιγόνων ή αντισωμάτων στο δείγμα. Στη γραμμή δοκιμής χρησιμοποιούνται ειδικά επιλεγμένα αντισώματα και αντιγόνα αντίστοιχα ως υλικά δέσμευσης και ανίχνευσης. Αυτά επιτρέπουν στο VetExpert rapid CaniV-4 Ab Test να εντοπίζει αντιγόνα D.immitis και αντισώματα κατά των E.canis, B. Burgdorferi (Lyme), A. Phagochytophilum/platys σε πλήρες αίμα, ορό ή πλάσμα με ένα πολύ υψηλό βαθμό ακρίβειας.

         
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ & ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Το κιτ μπορεί να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου  (2 ~ 30 ° C) ή στο ψυγείο. Το κιτ είναι σταθερό μέχρι την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω στην ετικέτα της συσκευασίας.

ΜΗΝ ΚΑΤΑΨΥΧΕΤΕ. Μην αποθηκεύετε το κιτ δοκιμών στο άμεσο ηλιακό φως.

        ΣΥΛΛΟΓΗ & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

 • Η δοκιμή θα πρέπει να εκτελείται χρησιμοποιώντας ορό, πλάσμα, ή πλήρες αίμα.
 • [Πλήρες αίμα] Συλλέξτε ένα δείγμα αίματος σε αντιπηκτικό EDTA ή ηπαρίνη χρησιμοποιώντας τις τυποποιημένες εργαστηριακές διαδικασίες. Τα δείγματα ολικού αίματος με αντιπηκτικό πρέπει να ελέγχονται μέσα σε 24 ώρες.  Αν αναμένονται καθυστερήσεις, τα  δείγματα θα πρέπει να αποθηκεύονται είτε επί πάγου είτε σε ψυγείο (2 ~ 7 ° C), αλλά δεν θα πρέπει να καταψύχονται.
 • [Ορός] Συλλέξτε πλήρες αίμα ΧΩΡΙΣ κάποιο αντιπηκτικό και αφήστε το να πήξει για 30 λεπτά. Μετά φυγοκεντρήστε για να πάρετε τον υπερκείμενο ορό.
 • [Πλάσμα] Συλλέξτε πλήρες αίμα με αντιπηκτικό.  Διαχωρίστε το πλάσμα με φυγοκέντρηση.
 • Τα δείγματα του πλάσματος μπορούν να αποθηκευθούν σε ψυγείο (2 ~8 ° C) για έως και 72 ώρες. Για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καταψύξτε στους -20 ° C σε αεροστεγή φιαλίδια. Αποφύγετε την επαναλαμβανόμενη κατάψυξη.
 • Δείγματα με ίζημα μπορεί να δώσουν αναξιόπιστα αποτελέσματα και θα πρέπει να καθαριστούν πριν τη χρήση.
 • Αιμολυμένο ή μολυσμένο δείγμα μπορεί να δώσει λανθασμένο αποτέλεσμα.

         
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

 • Τα αντιδραστήρια και το δείγμα θα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου (18~25 ° C)πριν την εξέταση.
 • Αφαιρέστε το test από την αλουμινένια συσκευασία και τοποθετήστε το σε μια επίπεδη και στεγνή επιφάνεια.
 • Εφαρμόστε όπως φαίνεται παρακάτω.
  20 μl για πλήρες αίμα ή 10 μl για ορό ή πλάσμα.
  Προσθέστε τρεις (3) σταγόνες  των αραιωτικών δοκιμασίας σε κάθε υποδοχή δείγματος.
 • Ξεκινήστε το χρονόμετρο. Δεδομένου ότι η δοκιμή αρχίζει να λειτουργεί, θα δείτε ένα πορφυρό χρώμα να μετακινείται κατά μήκος του παραθύρου αποτελέσματος στο κέντρο του test. Εάν αυτό δε συμβεί  μέσα σε 1 λεπτό, προσθέστε μία σταγόνα από το αραιωτικό μέσο δοκιμασίας σε κάθε υποδοχή δείγματος.
 • Ερμηνεύστε τα αποτελέσματα των δοκιμών σε 15 λεπτά. Μην ερμηνεύετε μετά από 15 λεπτά.

        ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ TEST

 • Αρνητικό αποτέλεσμα
  Η παρουσία μόνο μία γραμμής ( “C”) μέσα στο παράθυρο αποτελέσματος υποδεικνύει αρνητικό αποτέλεσμα.
 • Θετικό αποτέλεσμα
  Η παρουσία των δύο γραμμών ( “Τ” και “C”) στο παράθυρο αποτελέσματος, ανεξάρτητα από το ποια εμφανίζεται πρώτη, υποδεικνύει ένα θετικό αποτέλεσμα.
  *ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η λωρίδα για το Anaplasma phagocytophilum/Anaplasma platys δεν μπορεί να διαχωρίσει τα δύο είδη. Ένα θετικό αποτέλεσμα σημαίνει παρουσία αντισωμάτων κατά του A.phagocytophilum ή/και του A.platys.
 • Μη έγκυρο αποτέλεσμα
  Αν η πορφυρή γραμμή ( “C”) δεν είναι ορατή μέσα στο παράθυρο αποτελέσματος μετά από την εκτέλεση της διαδικασίας, το αποτέλεσμα θεωρείται άκυρο. Οι οδηγίες μπορεί να μην έχουν ακολουθηθεί σωστά ή το test μπορεί να έχει αλλοιωθεί. Συνιστάται τα δείγματα να επανελέγχονται.

         
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Παρά το γεγονός ότι το VetExpert Rapid  CaniV-4 Ab Test είναι πολύ ακριβές, ένα χαμηλό ποσοστό εσφαλμένων αποτελεσμάτων μπορεί να συμβεί. Απαιτούνται επιπρόσθετες κλινικές δοκιμές, εάν τα αποτελέσματα που λαμβάνονται είναι αμφίβολα. Όπως συμβαίνει με όλες τις διαγνωστικές δοκιμασίες, μια οριστική κλινική διάγνωση δεν θα πρέπει να βασίζεται στα αποτελέσματα μίας μόνο δοκιμασίας, αλλά πρέπει να γίνεται αξιολογώντας το σύνολο των κλινικών και εργαστηριακών ευρημάτων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search