
Πανλευκοπενία
Το VetExpert Rapid FPV Ag Test είναι μια χρωματογραφική ανοσοβιολογική εξέταση για την ποιοτική ανίχνευση αντιγόνων του ιού της πανλευκοπενίας στα κόπρανα γάτας. Το VetExpert Rapid FPV Ag Test έχει ένα γράμμα “Τ” και “C”, ως γραμμή δοκιμής (Test line) και γραμμή ελέγχου (Control line) στην επιφάνεια της συσκευής. Και οι δύο γραμμές στο παράθυρο αποτελέσματος δεν είναι ορατές, πριν από την εφαρμογή κάποιου δείγματος. Η γραμμή ελέγχου χρησιμοποιείται διαδικαστικά, και πρέπει πάντα να εμφανίζεται, εάν η διαδικασία εκτελείται σωστά και τα αντιδραστήρια λειτουργούν. Μια μωβ γραμμή δοκιμής θα είναι ορατή στο παράθυρο αποτελέσματος, αν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες FPV στο δείγμα. Στη γραμμή δοκιμής χρησιμοποιούνται ειδικά επιλεγμένα αντισώματα κατά του FPV ως υλικά δέσμευσης και ανίχνευσης. Αυτά επιτρέπουν στο VetExpert rapid FPV Ag Test να λειτουργεί με ένα πολύ υψηλό βαθμό ακρίβειας.
Το κιτ μπορεί να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου (2 ~ 30 ° C) ή στο ψυγείο. Το κιτ είναι σταθερό μέχρι την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω στην ετικέτα της συσκευασίας.
ΜΗΝ ΚΑΤΑΨΥΧΕΤΕ. Μην αποθηκεύετε το κιτ δοκιμών στο άμεσο ηλιακό φως.
Λήψη δείγματος από κόπρανα.
Βυθίζουμε το στειλεό στο αραιωτικό υγρό και ανακατεύουμε.
Απομακρύνουμε το στειλεό πιέζοντας στο τοίχωμα του σωλήνα.
Με μιά πιπέτα παίρνουμε την απαιτούμενη ποσότητα.
Ανάγνωση του αποτελέσματος στον κατάλληλο χρόνο.
Μία έγχρωμη γραμμή θα εμφανιστεί στο αριστερό τμήμα του παραθύρου αποτελέσματος για να δείξει ότι το test λειτουργεί σωστά. Αυτή η γραμμή είναι η γραμμή ελέγχου (στο γράμμα C). Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου αποτελέσματος φαίνονται τα αποτελέσματα της δοκιμής. Εάν κάποια άλλη έγχρωμη γραμμή εμφανιστεί στο δεξιό τμήμα του παραθύρου αποτελέσματος , είναι η γραμμή δοκιμής (στο γράμμα Τ).
Παρά το γεγονός ότι το VetExpert Rapid FPV Ag Test είναι πολύ ακριβές, ένα χαμηλό ποσοστό εσφαλμένων αποτελεσμάτων μπορεί να συμβεί. Απαιτούνται επιπρόσθετες κλινικές δοκιμές, εάν τα αποτελέσματα που λαμβάνονται είναι αμφίβολα. Όπως συμβαίνει με όλες τις διαγνωστικές δοκιμασίες, μια οριστική κλινική διάγνωση δεν θα πρέπει να βασίζεται στα αποτελέσματα μίας μόνο δοκιμασίας, αλλά πρέπει να γίνεται αξιολογώντας το σύνολο των κλινικών και εργαστηριακών ευρημάτων.