ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ

• Feline T4

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΕΣΤ

Δείγμα: Ορός, πλάσμα
Ανίχνευση: Ημιποσοτικό τεστ
Χρόνος διεξαγωγής: Οποτεδήποτε
Χρόνος ανάγνωσης: 10 min μετά την εμφάνιση της γραμμής ελέγχου (C)

Ο υπερθυρεοδισμός στη γάτα είναι η πιο συχνή ενδοκρινοπάθεια και εμφανίζεται συνήθως σε γάτες μεσαίας ηλικίας και άνω. Το πιο χαρακτηριστικό σύμπτωμα που κινεί την υποψία για υπερθυρεοειδισμό είναι ότι η γάτα έχει αυξημένη όρεξη αλλά χάνει βάρος.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ….

  • Η μέτρηση Τ4 είναι πιο αξιόπιστη από τη μέτρηση της Τ3. Η Τ3 είναι πιο ισχυρή από την Τ4 αλλά το 60% προέρχεται από μετατροπή της Τ4. Η Τ4 είναι κατά 99% δεσμευμένη σε πρωτεΐνες.
  • Στο 30% των περιστατικών με υπερθυρεοειδισμό, η Τ3 είναι φυσιολογική και η Τ4 αυξημένη. Συνήθως αυτά είναι περιστατικά με ήπια συμπτώματα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

  • Στις περισσότερες γάτες με υπερθυρεοειδισμό, η διάγνωση μπορεί να επιβεβαιωθεί με μόνο μία αυξημένη μέτρηση Τ4. Υπάρχει και ένα ποσοστό όμως ασθενών ζώων με πολύ ήπια συμπτώματα , που δεν μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε τη διάγνωση. Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέτρηση, ως εφαλτήριο για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, ιδιαίτερα σε γάτες μέσης ηλικίας και πάνω, με ήπια συμπτώματα.
  • Περιστατικά που έχουν φυσιολογική Τ4, αλλά με τιμή κοντά στα ανώτερα φυσιολογικά όρια, είναι μόλις το 10% των περιστατικών.
  • Το συγκεκριμένο τεστ είναι ημιποσοτικό, και σας επιτρέπει να έχετε μία γρήγορη εικόνα του περιστατικού. Μπορείτε να πιθανολογήσετε τη νόσο αν έχετε ένα ενδιάμεσο αποτέλεσμα, αλλά και να την επιβεβαιώσετε αν έχετε ένα σαφές αποτέλεσμα.
Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search