ΚΟΡΟΝΑΪΩΣΗ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ MΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣMΟΥ

Οικογένεια: Coronaviridae
Γένος: Coronavirus
Είδος: Corona

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΕΣΤ

Δείγμα: Κόπρανα
Ανίχνευση: Αντιγόνο κοροναϊού σκύλου
Ευαισθησία: 93,1%
Ειδικότητα: 97,5%
Χρόνος διεξαγωγής: 7-14 μέρες μετά τη μόλυνση.
Χρόνος ανάγνωσης: 5-10

ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ

•Parvo - Corona
•Parvo - Corona - Giardia

Η παρβοεντερίτιδα και η κορονα-εντερίτιδα είναι δύο πολύ συχνές αιτίες διάρροιας. Η διαφορά τους είναι ότι η παρβοεντερίτιδα προσβάλλει βαθύτερες στοιβάδες του εντέρου και προκαλεί σοβαρή ζημιά, ενώ ο κοροναϊός προσβάλλει τις λάχνες και κάνει επιφανειακή ζημιά. Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται από το συνδυασμό των δύο ιών και τη μικτή μόλυνση.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Corona: Ο χρόνος επώασης είναι 1-6 ημέρες και τα συμπτώματα θα εμφανιστούν 1-7 ημέρες μετά τη μόλυνση. Ο χρόνος απέκκρισης του ιού στα κόπρανα είναι 6-9 ημέρες μετά τη μόλυνση.

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ….

  • Η μόλυνση μόνο από κοροναϊό έχει 100% ανάρρωση και 0% θνησιμότητα. Αν όμως η μόλυνση είναι μικτή με παρβοϊό, η ανάρρωση είναι περίπου στο 10% και η θνησιμότητα περίπου στο 90%.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

  • Οι ιοί εμφανίζονται στα κόπρανα σε διαστήματα που ποικίλλουν και δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν. Είναι απαραίτητη η λήψη δείγματος σε πολύ κοντινό διάστημα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ώστε να είμαστε σίγουροι για το θετικό αποτέλεσμα. Διαφορετικά, μπορεί να προκύψουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.
Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search